Current Classifieds

LOOKING for INTERIOR PARTS, MIRRORS & A HOOD LATCH
Date: 04/06/2017 12:13 am
Wanted 71-73 Pinto grill
Date: 03/09/2019 10:45 pm
1976 Ford Pinto Pony
Date: 09/06/2018 05:40 pm
convert to stick
Date: 05/19/2018 09:26 pm
t-5 2.3 trans and new flywheel cluch and pressure plate though out bearing for sale
Date: 09/09/2018 03:22 pm
EARLY PINTO CLUTCH PEDAL ASSEMBLY
Date: 02/14/2019 06:27 pm
1973 Pinto Runabout

Date: 08/17/2022 06:27 pm
1972 Runabout (GOING TO SCRAP BY 5/28)

Date: 05/21/2019 11:50 am
Bumpers
Date: 07/06/2018 04:47 pm
77 Cruising Wagon Front Seats
Date: 04/12/2017 12:37 pm
Front sway bar frame brackets
Date: 07/13/2017 01:05 am
Oddsnends
Date: 12/20/2016 10:52 am

Author Topic: Oval port intake manifold on Dport head  (Read 634 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dennisofaz

  • Pinto Member
  • **
  • Posts: 98
  • FeedBack: +25/-0

  • Total Badges: 5
    Badges: (View All)
    Topic Starter Tenth year Anniversary Poll Voter Windows User Fifth year Anniversary
Oval port intake manifold on Dport head
« on: March 21, 2018, 07:53:22 PM »
Hi, I just installed a 87', 2.3 into my 74 Runabout, this new motor has a D port head that I put a stock oval poert intake manifold on with a 5200 carburator.  It will not start, but does try to run.  I think the oval intake is not fitting the D port haed, and the fuel is pooling up in the intake.  One thing that is not right is the carb does not have a working choke, but the previous engine never had a a starting issue. Has anyone had this problem?  Looking for suggestions.


Thanks in advance-Dennis

Offline Billnparts

  • Pinto Member
  • **
  • Posts: 18
  • FeedBack: +2/-0
  • Another Pinto Driver

  • Total Badges: 1
    Badges: (View All)
    Fifth year Anniversary
Re: Oval port intake manifold on Dport head
« Reply #1 on: March 25, 2018, 02:40:28 AM »
Hi, I just installed a 87', 2.3 into my 74 Runabout, this new motor has a D port head that I put a stock oval poert intake manifold on with a 5200 carburator.  It will not start, but does try to run.  I think the oval intake is not fitting the D port haed, and the fuel is pooling up in the intake.  One thing that is not right is the carb does not have a working choke, but the previous engine never had a a starting issue. Has anyone had this problem?  Looking for suggestions.


Thanks in advance-Dennis
I ran an oval Offy intake on a D port head for a couple of years before changing the head. I had no issues with the way it ran. It just made sense to match the port styles.


Sent from my iPad using Tapatalk