44 Guests, 0 Users

Classifieds

1974 Pinto Drivers door glass and parts

Date: 02/18/2017 05:52 pm
Pinto hubcap
Date: 01/07/2017 08:40 pm
1974 Pinto Misc. moldings & parts

Date: 02/18/2017 05:50 pm
1975 Ford Pinto For Sale

Date: 08/10/2016 12:56 am
Great Cruise wagon

Date: 12/17/2016 03:39 pm
Wanted - 71-73 Pinto grill
Date: 12/15/2016 03:32 pm
1974 Pinto Drivers door glass and parts

Date: 02/18/2017 05:52 pm
I need a 1976 hood
Date: 12/19/2016 06:02 pm
Pinto in Maine for sail...solid body

Date: 03/07/2017 07:03 pm
Electrical
Date: 03/29/2017 11:37 am
74 Pinto Rear Side Lights

Date: 02/18/2017 05:47 pm
Pangra wanted
Date: 02/05/2017 01:58 pm

Author Topic: WHAT AM I MISSING  (Read 183 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline qq2ofus

  • Pinto Member
  • **
  • Posts: 52
  • FeedBack: +0/-2
  • Gender: Male
  • Mine was a six PINTO family ONCE

  • Total Badges: 5
    Badges: (View All)
    Topic Starter Signature Poll Voter Windows User Fifth year Anniversary
WHAT AM I MISSING
« on: April 14, 2017, 05:25:31 PM »
I am attempting to install a 302 into a 1977 cruiser, I have had the engine in and out 4 times today it refuses to go back far enough thru the tunnel to even put a bolt into frame mounts and the oil pan sits on the sway which tells me "not enough rear travel" am I supposed to remove the brace bars on the rear of the crossmember, My tranny is a 1977 MII BW 4 Speed, and the engine is rebuilt from a MII 

SIGNED  DAZED AND CONFUSED
I'm a member of the Pinto club, driving pintos is what I love  I don't like ol' pickup trucks, I'm a member of the Pinto Club

Offline Reeves1

  • Pinto Master
  • *****
  • Posts: 1687
  • FeedBack: +90/-0
  • Gender: Male
  • BAWS302

  • Total Badges: 5
    Badges: (View All)
    Topic Starter Signature Fifth year Anniversary Windows User 1000 Posts
Re: WHAT AM I MISSING
« Reply #1 on: April 15, 2017, 06:01:02 AM »
I only work on 72s, but reading stuff on this forum over the years, seems to me the sway bar cannot be used with a V8 swap ?
Also, if trying to use the OEM frame mounts, they are in the wrong location.

Offline dick1172762

  • Vintage Pinto Racer
  • PCCA Management Board
  • Pinto Master
  • ******
  • Posts: 1903
  • FeedBack: +356/-0
  • Gender: Male
  • I'm a llama!

  • Total Badges: 7
    Badges: (View All)
    Topic Starter Signature Poll Voter Windows User 1000 Posts Tenth year Anniversary Fifth year Anniversary
Re: WHAT AM I MISSING
« Reply #2 on: April 15, 2017, 08:42:59 AM »
As I remember there is some sort of smog fittings on the back side of one or both heads and must be removed. Know I had to on a v-8 rx-7 I built.
Its better to be a has-been, than a never was.

Offline qq2ofus

  • Pinto Member
  • **
  • Posts: 52
  • FeedBack: +0/-2
  • Gender: Male
  • Mine was a six PINTO family ONCE

  • Total Badges: 5
    Badges: (View All)
    Topic Starter Signature Poll Voter Windows User Fifth year Anniversary
Re: WHAT AM I MISSING
« Reply #3 on: April 15, 2017, 10:11:26 AM »
THANKS GUYS, I found it, I dropped the sway bar (pinto), and have to switch left to right mounts for more rear travel to drill frame mount holes, actually a person could do themselves better by having 2 left engine mounts, because it makes things closer to pinto factory the holes would be offset 3/4" instead of 1 5/16.........  I aqppreciate your answers though

Johnny
I'm a member of the Pinto club, driving pintos is what I love  I don't like ol' pickup trucks, I'm a member of the Pinto Club